Бившият служител на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация“ (ИААА) Иво Кръстев

...
 Бившият служител на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация“ (ИААА) Иво Кръстев
Коментари Харесай

Бивш служител на ДАИ топи обвинител №1 в прикриване на престъпление

 

Бившият чиновник на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация “ (ИААА) Иво Кръстев упрекна основния прокурор Иван Гешев в прикриване на проведена незаконна група за продажба на шофьорски книжки на необразовани лица. Според Кръстев, който пет пъти е уволняван от организацията поради изказванията си, шофьорски книжки на необразовани лица се продават още от 2010 година. По рекомендация на Европейската прокуратура се е провело следствие против основния прокурор Иван Гешев, като заключението е, че има данни за закононарушение и обвинител №1 прикрива проведена незаконна група в ДАИ, твърди Кръстев.

Кръстев е прочут с това, че по време на работата му в организацията е способствал за разкриването на пет проведени незаконни групи в ДАИ, които са търгували книжки. Вместо хвалба обаче, той е бил уволняван Изпълнителна организация " Автомобилна администрация “ (ИААА). Според него ведомството на Гешев също е установило, че в организацията съществува проведена група за търговия с книжки, само че от констатацията не е последвало нищо.

По тази причина Кръстев е изпратил сигнал до Европейската прокуратура още през юни предходната година. " Документите, които бях изпратил до Европейската комисия уличаваха Гешев в неистини по отношение на прикриване на проведена незаконна група. Изпратих документите до Лаура Кьовеши и получих отговор, че фактически има хипотетично осъществено закононарушение. Бях извикан в КПКОНПИ, където ми споделиха, че е получен сигнал от Европейската прокуратура. Сигналът е, че Гешев е прикрил закононарушението на групата и участниците в нея са били върнати на работа, като незаконната скица е възобновена ", твърди Кръстев.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР